Mediahelpdesk

Op www.mediahelpdesk.be verschijnen wekelijks artikels, tutorials, tips om als jeugdwerker met apps, sociale media en handige online tools aan de slag te gaan. Elke maand komen de redacteurs samen om in groep ideeën uit te wisselen en artikels te schrijven. Een vlotte pen en passie voor digitale communicatie is alles wat je nodig hebt!

Iets voor jou? 

Stel jezelf voor in een mailtje naar niek.godfroid@mediaraven.be

wietemeulders
Wiete Meulders (22): "Door te schrijven voor de Mediahelpdesk ontdek ik steeds nieuwe, leuke apps en toepassingen. Tegelijkertijd oefen ik mijn schrijfkunsten en krijg ik opbouwende kritiek."

Hoe werken wij?

De mediahelpdesk bestaat uit een groep vrijwilligers die hun kennis over digitale media bundelen en ten dienste stellen van de jeugdsector door deze te publiceren op www.mediahelpdesk.be

De mediahelpdesk realiseert tutorials, tips, artikels en screencasts over digitale media, op maat van jeugdwerkers

Engagement?

Als lid van de mediahelpdesk, neem je deel aan de werk- & redactiemomenten voor het platform www.mediahelpdesk.be

Voor wie? 

In principe kan elke vrijwilliger lid worden van de mediahelpdesk. In de praktijk is de mediahelpdesk een plaats waar vrijwilligers met een zeer grote inhoudelijke of technische bagage op vlak van digitale media worden samengebracht om content te creëren.

Competenties? 

Er wordt gewerkt aan technische en inhoudelijke vaardigheden. Aangezien kennisdeling aan de basis ligt van het bestaan van deze werkgroep, werk je als vrijwilliger ook aan de verbreding van je kennis over digitale media.

Vergaderen?

De werkgroep Mediahelpdesk vergadert niet, maar komt eenmaal per maand samen om samen uit te wisselen en te schrijven aan nieuwe artikels.

Communicatie?

De redacteurs van de  mediahelpdesk gaan met elkaar in interactie via de facebookgroep.