Mediahackers

De werkgroep Mediahackers is dé plaats om je creatieve geest te botvieren op hard- en software projecten, zoals een incheck systeem op basis van NFC, een via smartphone bestuurbare auto, ... Zin om bij te leren over Raspberry Pi, Arduino, NFC, PHP, Python, Silex, Composer, CSS3, JQuery, ... ?
 
Samen met andere vrijwilligers werken we eigen aangebrachte projecten uit, waarvoor er zowel voor (web)ontwikkelaars, lay-outers als serverbeheerders uitdagingen zijn en we de nodige (technische) ondersteuning voorzienDaarnaast wisselen we ook nerdtalk uit, geven we demo's over handige tooljes of onderwerpen als security,... 

Iets voor jou?

Stel jezelf even voor in een mailtje naar websites@mediaraven.be, dan spreken we verder af!

ToonToon (23): Een hart voor programmeren en voor jeugdwerk. Speelpleinwerkingen, scouts, ... hebben accommodatie nodig voor hun websites. Daarbij wou ik graag helpen, en Mediaraven kan mensen gebruiken. Ondertussen leer ik bij over het beheren van servers, met geduldige en enthousiaste mensen. Win-win.

Hoe wij werken? 

De werkgroep mediahackers is het experimenteerplatform voor jonge sitebouwers en jongeren met interesse in webontwikkeling, hosting, webdesign, .... Tijdens de werkmomenten bouwen de leden mee aan een or meerdere projecten, waarin zowel hardware, software als desgin aan bod komt. Er wordt steeds gezocht naar zeer uitdagende projecten die vanuit de werkgroep zelf komen.

Engagement?

Je gaat als vrijwilliger intensief mee op onderzoek naar de technische mogelijkheden, kansen, problemen die een lopend project inhouden en tracht deze ook mee te realiseren.

Voor wie? 

Voor jongeren vanaf 15 jaar die gebeten zijn door sitebouw /hosting of alles willen leren hier rond

Competenties? 

Er wordt gewerkt aan analytische en technische competenties van een sitebouw- / IT-medewerker. 

Dit gebeurt door vorming, maar vooral ook door learning by doing.

Vergaderen?

1x /3weken

De werkgroep mediahackers wordt ondersteund door minstens één beroepskracht van Mediaraven.

Communicatie?

Je kan overleggen met de andere leden van de werkgroep Mediahackers via de facebookgroep.

Vraag aan het verantwoordelijke personeelslid om je lid te maken van de desbetreffende groep.