I@School

I@School

6-910-1213-1415-1617-1818+
x
Mediawijsheid

I@School is ontstaan als een multimediaproject voor leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs, en heeft als doel om mediawijsheid bij 12- tot 14-jarigen te bevorderen. Tijdens het schooljaar 2012-2013 ging het project van start met scholen uit Gent, Roeselare en Leuven. I@School werd ontwikkeld door Mediaraven vzw, in samenwerking met REC Radiocentrum, en met steun van de Vlaamse overheid.

Workshops

Scholen die een I@School traject boeken, tekenen in op een reeks van vier verschillende workshops. In die workshops leren jongeren om op een mediawijze manier inhoud te produceren en te verspreiden. De workshops die deel uitmaken van het traject, zijn:

  • Blogging & sociale media
  • Video
  • Radio
  • Online schrijven
     

In alle workshops werken we rond een aantal competenties die jongeren nodig hebben om op een bewuste en doordachte manier zelf media te produceren. Bovendien wordt er voor elke workshop gewerkt aan de hand van tablets en android apps.

Schoolredacties

De leerlingen die het workshoptraject doorlopen, maken daarna deel uit van de schoolredacties. Op elke school werken die redacties gedurende een bepaalde periode aan een multimediale schoolblog. Mediaraven kan tablets ter beschikking stellen waarmee de leerlingen zelf aan de slag kunnen om artikels, leuke filmpjes, interessante interviews... te maken. Hun reportages publiceren ze op hun eigen schoolblog.

Wedstrijd

Aan I@School kan per stad ook een wedstrijd gekoppeld worden. Elke wedstrijdblog maakt kans om verkozen te worden tot de betere multimediale schoolblog van de stad. De verschillende blogs en de afzonderlijke reportages worden beoordeeld door een professionele jury en bekroond met een prijsuitreiking op de I@School finale.

Eline De Munck

I@School heeft ook een bekende Vlaming als meter: Eline De Munck. Eline werkt als VJ bij de populaire jongerenzender JIM en presenteerde in het verleden ook het jongerenjournaal JAM op VT4. Sinds september 2012 presenteert zij ook voor het programma Que Pasa op radiozender Q-Music. Zij is een bijzonder populair mediafiguur bij onze jeugd. We zijn dan ook zeer verheugd om haar als meter van I@School te mogen verwelkomen.

De Schoolblogs

De schoolblogs van de deelnemende scholen in Gent: 

De schoolblogs van de deelnemende scholen in Roeselare:

De schoolblogs van de scholen in Leuven:

De schoolblogs van de deelnemende scholen in Antwerpen

Facebook

Word fan van I@School op Facebook

I@School op jouw school tijdens het schooljaar 2016-2017?

Neem contact op met Delphine Bastien voor een verkennende babbel.

I@School kan je niet als afzonderlijke workshop boeken. Interesse om in het schooljaar 2016-2017 een I@School-traject te doen met je school of stad?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.