Dit is Polemiek, onze nieuwe jongerenredactie!

Dit is Polemiek, onze nieuwe jongerenredactie!

Sinds kort zag Polemiek, een gloednieuwe politieke jongerenredactie het levenslicht. Polemiek houdt jongeren op de hoogte van politieke feiten en toont hoe zij in verschillende Europese landen de verkiezingen  beleven. In heel Europa moeten veel van die jongeren dit jaar voor de eerste keer stemmen en weten ze nog niet heel goed waar ze aan beginnen.

De redactie volgt de komende maanden de verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Polemiek gaat live!

Vorige week gingen we voor een eerste keer echt aan de slag: de redactieleden van Polemiek bracht live verslag uit over de Nederlandse verkiezingen!

Dit is wat ze zoal uitspookten:

Wij bouwen mee aan de Tweede Kamer

De verkiezingsuitslagen van Nederland werden op de voet gevolgd door onze mediaraven. Zij bouwden de Tweede Kamer in Lego na. En wanneer er nieuwe resultaten - vers van de pers - binnen kwamen, werd de Kamer up to date gebracht!

Polemiek

Facebook Live

Terwijl de vrijwilligers druk aan het knutselen waren in ons nest, ging mediaraaf Pieter erop uit om mensen live te interviewen in Gent. Hij was te vinden tussen de Nederlandse keten Albert Heijn en Klein Turkije, de ideale plek om mensen vragen te stellen over de Nederlandse verkiezingen en de situatie tussen Rutte en Erdogan. En - true story - daar kwam hij toevallig twee Nederlanders tegen!

Incorrecte weetjes?

Naast live verslag werden ook filmpjes gepost die je kennis over verschillende politieke partijen test. Benieuwd of jij het correcte weetje vantussen alle incorrecte weetjes kunt vissen? Check it out!

Up to date blijven

Wil je op de hoogte blijven van wat Polemiek in de toekomst zal uitsteken? Twijfel dan niet om ons te volgen op onze online kanalen!

Website: polemiek.be
YouTube: Polemiek
Facebook: Polemiek
Twitter: Polemiek_be
Instagram: polemiek.be