Nieuws

AlterNarratief: laat je stem horen tegen haatspraak

Dit jaar sloegen Mediaraven, Mediawijs, Tumult en ORBIT, 4 organisaties binnen de Vlaamse No Hate Speech Movement, de handen in elkaar voor het project AlterNarratief.

Deel deze zomer jouw kampfoto's met #Kampstagram!

Ga jij deze zomer op kamp? Deel dan jouw foto's met de rest van de wereld op Instagram met #Kampstagram. Ook deze zomer belonen we de 6 beste kampfoto's met een mooie prijs. Elke foto die tussen 1 juli en 31 augustus gepost wordt komt automatisch in aanmerking!

Wie wordt de beste kampkok van 2017?

Mediaraven gaat op zoek naar de beste kampkok van het jaar. Nomineer de beste kampkok uit jouw vereniging, verzamel de meeste stemmen en win een gratis BBQ voor 75 personen op je zomerkamp! Het vlees wordt geschonken door Solucious.

Dit is Polemiek, onze nieuwe jongerenredactie!

Sinds kort zag Polemiek, een gloednieuwe politieke jongerenredactie het levenslicht. Polemiek houdt jongeren op de hoogte van politieke feiten en toont hoe zij in verschillende Europese landen de verkiezingen  beleven. In heel Europa moeten veel van die jongeren...

Deze vrijwilligers zijn goud waard

Het einde van de Week van de Vrijwilliger sloten we bij Mediaraven opnieuw af in stijl. Afgelopen vrijdag kregen enkele toppertjes uit eigen huis een trofee in de hand tijdens de Gouden Raven, als feestelijk bedankje voor hun straffe werk van het afgelopen jaar!

Alles Over Jeugd Stopt op 1 februari

Vijf jaar geleden lanceerden we samen met de Ambrassade en een pak andere partners het nieuwsplatform Alles Over Jeugd omdat er behoefte was aan een verzamelplek van het nieuws over de leefwereld van jongeren. Intussen zijn we vijf jaar verder en voelen we dat het tijd is voor iets anders. Daarom...

We wensen je geknipte feestdagen!

Mediaraven wenst je een prachtige kerst en een heerlijk en mediawijs nieuwjaar. Mogen al jouw digitale wensen in 2017  in vervulling gaan.

Omdat onze vrijwilligers dat verdienen

De beste vrijwilligers van het land, dat zijn die Mediaraven. Ook al zullen ze dat bij elke organisatie  over hun eigen vrijwilligers wel zeggen, die van ons vinden we écht speciaal.

Codertoolkit: Zo leer je kinderen programmeren

Programmeren wordt vaak een '21st century skill' genoemd: een onmisbare competentie voor wie in de toekomst helemaal mee wil zijn. De voorbije jaren nam de aandacht voor programmeren met kinderen en jongeren enorm toe. 

Dit zijn de winnaars van Kampstagram 2016

Elke zomer daagt Mediaraven jeugdbewegingen uit om hun zomerkamp met straffe foto's in beeld te brengen en te posten op Instagram met de hashtag #kampstagram. 

Pagina's