Waarom kiezen voor ons?

Gratis basispakket

Mediaraven Hosting biedt een gratis, reclamevrij hostingpakket aan voor elke jeugdorganisatie in Vlaanderen. Je hosting up- of downgraden is op elke moment mogelijk.

Transparante prijzen

Werkgroep Websites en HostingKies je voor een betalende hosting, dan krijg je bij ons een eerlijke en heldere prijs. Geen verborgen kosten of misleidende prijzen waar dan geen domeinnaam of BTW is inbegrepen.

Ondersteuning op maat

Beginner of expert: bij ons kan je terecht met om het even welke vraag. We helpen je op weg of bekijken samen wat voor jullie de beste oplossing voor een probleem is. Die ondersteuning bieden we aan op zo veel mogelijke manieren: per mail, via ons ticketingsysteem, met een kennisdatabank, chat, telefonisch op 09 231 82 70 en via Twitter. Ook het zeer gebruiksvriendelijk controlepaneel Plesk helpt niet-ICT'ers hierin hun weg te vinden.

Gratis back-ups

Slechts heel weinig hostingleveranciers nemen dagelijkse back-ups van alle accounts en zijn ook bereid om die kosteloos terug te zetten. De meeste providers doen dat alleen als hun server zelf in de fout ging (bij een crash van de harde schijf bijvoorbeeld), niet wanneer iemand per ongeluk bestanden heeft gewist.

Geknipt voor jeugdwerkers

Het jeugdwerk staat garant voor een groot verloop van vrijwilligers. Dat levert soms problemen op met de website van een organisatie. Bij Mediaraven Hosting is de organisatie zelf altijd eigenaar van de domeinnaam en bijhorende account. Op die manier is het heel eenvoudig om alle (login)gegevens of een domeinnaam over te dragen als een webmaster de fakkel vroeg of laat doorgeeft aan een opvolger.

Datacenter AntwerpenState of the art-infrastructuur

Onze servers staan in het LCL Datacenter in Antwerpen: een klasse A-datacenter dat tot de allerbeste van de wereld behoort en beschikt over verschillende redundante lijnen die een supersnelle verbinding met de rest van het internet garanderen. We hebben een 24/7-supportcontract met de beheerder van het datacenter die gevestigd is op dezelfde locatie. Daardoor zijn ze onmiddellijk ter plaatse als er hardwareproblemen zouden zijn. Ook op de hardware en software zelf hebben we supportcontracten om in geval van problemen onmiddellijk te kunnen reageren. Via status.mediaraven.be houden we iedereen op de hoogte.

Voor en door vrijwilligers

We zijn geen internationale reus maar proberen wel competitief te blijven met commerciële hostingfirma's. Het beleid wordt bepaald door vrijwilligers (de Adviesgroep Websites & Hosting) met kennis van het jeugdwerk en de hostingwereld. Het zijn dus de gebruikers zelf die bepalen welke diensten we moeten aanbieden. En in de Werkgroep Mediahackers ontwikkelen onze vrijwilligers bovendien online tools voor andere jeugdwerkers.

Hosting zonder limieten

We willen je de ruimte geven om je hosting te gebruiken volgens de noden van je organisatie. De meeste diensten kan je daarom onbeperkt gebruiken: mailaliassen, mailgroepen, mailinglijsten, databases, subdomeinen, bandbreedte,... Om misbruik te voorkomen hebben we een Fair Use Policy opgesteld.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Als vzw gaat het bij Mediaraven Hosting niet om winst, wel om het online krijgen en houden van websites en dat tegen de beste prijs/kwaliteit. Bij ons dus geen stuntverkoop dus of overselling, maar een betrouwbare hostingpartner voor jaren.

Ervaring troef

Mediaraven is de opvolger van Jeugdwerknet vzw, sinds 1996 dé plek op internet is voor jeugdwerkers en gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap. De hostingafdeling werd opgestart in januari 2003 en heeft intussen het vertrouwen van 800 organisaties en meer dan 1.300 websites, waaronder de grootste sites en koepels in het jeugdwerk.

Nog vragen, vrijblijvend advies nodig? Bel 09 231 82 70, mail naar hosting@mediaraven.be of chat met ons.