Datacenter

Datacenter AntwerpenDe servers van Mediaraven Hosting staan in het LCL Datacenter in Antwerpen: een klasse A-datacenter dat tot de allerbeste van de wereld behoort en beschikt over verschillende redundante lijnen die een supersnelle verbinding met de rest van het internet garanderen. Zo zijn er via het TI.net-, Intico- en GlobalCrossing-netwerk rechtstreekse verbindingen met BNIX (BE), FreeBix (BE), AmsIX (NL), Lipex (UK), Limbex (NL), Parix (FR), Free-IX (FR) en DE-CIX (DE).

Het gebouw is uitgerust met een gegarandeerde stroomvoorziening via twee redundante stroomcircuits en een noodaggregaat op diesel, geavanceerde toegangscontrole, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en volledige klimaatcontrole. Dataverkeer wordt gescreend door een fysieke firewall met IPS (deep inspection).

Datacenter AntwerpenBovendien hebben we een 24/7-supportcontract met Nucleus, de beheerder van het datacenter die gevestigd is op dezelfde locatie. Daardoor zijn ze onmiddellijk ter plaatse als er hardwareproblemen zouden zijn. Ook op de hardware en software zelf hebben we supportcontracten om in geval van problemen onmiddellijk te kunnnen reageren. Via status.mediaraven.be houden we iedereen op de hoogte.