Nieuws

Dien een project in samen met Mediaraven!

Ministers Gatz (Jeugd) en Homans (Integratie) lanceerden begin juli een projectoproep waarbij ze organisaties willen ondersteunen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de zoektocht van jongeren naar een eigen identiteit.  Op die manier willen ze de radicalisering van...

Herbeleef de Gentse feesten door de ogen van jongeren

StampMedia en Mediaraven sloegen de handen in elkaar voor de Gentse Feesten. Van vrijdag 17 tot zondag 19 juli 2015 brachten jonge reporters de laatste voorbereidingen en het wervelende begin van de Gentse Feesten in woord en beeld.  Wie zijn die vreemde lieden die tien dagen lang van de wereld...

Onze redactie lanceert online journaal over leefwereld van jongeren

Wat leefde er allemaal bij jongeren in Vlaanderen de afgelopen maand? Op die vraag geven de jonge reporters van Mediaraven voortaan elke maand een antwoord met het online journaal 'Tussen de soep en de patatten'. 

Win een fototoestel met je kampfoto's!

Zomertijd = Kamptijd! En tegenwoordig kun je je kampfoto’s ook meteen online delen met Instagram. Mediaraven beloont deze zomer de beste foto’s in de categorie collage, detail, portert, contrast en video met een workshop smartphonografie. De beste foto wint zelfs een digitaal toestel. 

Katrien Vanhove en Joos Callens versterken het team van Mediaraven

Op 1 juni maakte onze coördinator, Andy Demeulenaere, de overstap naar Mediawijs.be.  Op zoek naar een nieuwe algemene coördinator ontmoetten we heel wat mensen met heel verschillende expertise en achtergronden.

Word jij Gentse Feesten reporter?

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli 2015 brengen onze jonge reporters de laatste voorbereidingen en het wervelende begin van de Gentse Feesten in woord en beeld. En we zoeken voor die periode creatievelingen die onze redactie willen versterken.

Elke Chirogroep een eigen website, dankzij Mediaraven!

Mediaraven ontwikkelde voor Chirojeugd Vlaanderen www.chirosite.be: een systeem waarmee elke Chirogroep een eigen (gratis) site kan maken. Na FOS Open Scouting en Scouts en Gidsen Vlaanderen is Chiro de derde jeugdbeweging die van dit systeem gebruik maakt. 

Wie wordt de beste kampkok van 2015?

Mediaraven gaat tussen 11 mei en 20 juni opnieuw op zoek naar de beste kampkok van het jaar. Naast de felbegeerde titel, wint de beste kampkok ook een BBQ voor 75 personen op het zomerkamp. Dit jaar gaan we op zoek naar de kampkok die het beste dessert maakt.

E-book 'Media op kamp' geeft leiding tips en inspiratie

67% van de groepen laat jongeren hun gsm meenemen op kamp. Dat blijkt uit een onderzoek bij 262 groepsleiding. We bevraagden het mediagebruik op kampen voor 14- tot 16-jarigen. Omdat heel wat jeugdverenigingen worstelen met media op kamp, lanceren we tijdens de Digitale Week een e-book met tips...

Andy Demeulenaere wordt coördinator Mediawijs.be

Na 5,5 jaar aan het roer als coördinator bij Mediaraven verlaat Andy Demeulenaere het nest. Vanaf juni gaat hij het kenniscentrum voor Mediawijsheid Mediawijs.be leiden. Ondertussen gaan we bij Mediaraven op zoek naar een waardige vervanger. Mediawijs.be startte in 2013 als project...

Pagina's